Przykładowe
Menu
DZIEŃ 7
ŚNIADANIE
OWSIANKA WASZA
ULUBIONA
OBIAD
KREM
PIECZARKOWY
- gotujemy wywar warzywny
- na odrobinie oleju podsmażamy cebulkę i pieczarki, dodajemy je do wywaru i gotujemy jeszcze jakiś czas
- miksujemy białe warzywa
podajemy z makaronem, najlepiej domowej roboty
DESER
TRUFLE WŁASNEJ
PRODUKJI
- gotujemy odrobinę mleka z miodem i kakaem (musimy uzyskać konsystencję polewy)
- dodajemy ulubione ziarna (np. sezam, siemię lniane, płatki owsiane, rodzynki, nasiona chia, jagody goi)
- formujemy kuleczki i obtaczamy je w sezamie lub kokosie
wkładamy na noc do lodówki
KOLACJA
KANAPKI
WIOSENNE NA CIEMNYM PIECZYWIE
PRZEKĄSKI I NAPOJE
- owoce świeże i suszone
- soki wyciskane owocowe lub warzywne
- orzechy, ziarna
- herbata zielona
- woda mineralna np. z cytryną, imbirem, miodem
- kawa (z umiarem)
Przejrzałam chyba wszystkie Twoje propozycje menu i z pewnością się nimi zainspiruję. Należę do osób, które szczególną wagę przykładają do tego aby posiłki były zrównoważone i pełnowartościowe.
OdpowiedzUsuń