Przykładowe
Menu
ŚNIADANIE
OWSIANKA
- mleko
- ulubione płatki
- suszone figi
- jagody goi
- miód
OBIAD
BARSZCZ
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- 1/4 selera
- 2 buraki
sól, pieprz,
odrobina soku z cytryny
DESER
PLACUSZKI Z
MANDARYNKĄ I SYROPEM KLONOWYM
- szklanka mleka
- szklanka mąki z ciecierzycy
- olej kokosowy do smażenia
- mandarynka
- syrop klonowy
Mieszamy mleko
z mąką, odstawiamy na 30 minut, aby składniki się połączyły, w
razie konieczności dodajemy mleka lub mąki – musimy uzyskać
konsystencję ciasta naleśnikowego.
Smażymy na
oleju kokosowym, co dodatkowo dodaje smaku.
KOLACJA
SAŁATKA Z
TUŃCZYKA
- 2 jajka
- puszka tuńczyka w oleju
- puszka groszku konserwowego
- połowa bułki pełnoziarnistej
Wszystkie
składniki mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem, używamy tuńczyka
w oleju, więc nie już dodajemy majonezu.
PRZEKĄSKI I NAPOJE w ciągu dnia
(wszystkiego z umiarem) :)
- owoce świeże i suszone
- soki wyciskane owocowe lub warzywne
- orzechy, ziarna
- herbata zielona
- woda mineralna np. z cytryną, imbirem, miodem
- kawa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz