Przykładowe
Menu
DZIEŃ 5
ŚNIADANIE
GRZANKI Z
GRUSZKĄ
- bułka podpieczona w tosterze
- plasterki gruszki
- rukola
- dresing z miodu, limonki, oliwy, pieprzu i odrobiny soli
gruszkę i
rukolę polewamy dresingiem i podajemy na grzance
OBIAD
PIERŚ NA PARZE
Z WARZYWAMI
- ziemniaki
- pierś z kurczaka nadziana warzywami, przyprawiona i uparowana
- sałata z jogurtem
DESER
WARSTWOWA
MUFFINKA GALARETKOWA
- warstwa galaretki z borówkami
- warstwa galaretki ze zmiksowanym bananem
- „podstawa” babeczki to zmiksowane orzechy i suszone śliwki
- kiwi
KOLACJA
PIZZA Z
WARZYWAMI
- ciasto, jakie lubicie, nie używamy kiełbas, szynek ani sera za to dużo warzyw, przypraw i sosu pomidorowego (np. pomidory z puszki miksujemy z czosnkiem i przyprawami)
PRZEKĄSKI I NAPOJE
- owoce świeże i suszone
- soki wyciskane owocowe lub warzywne
- orzechy, ziarna
- herbata zielona
- woda mineralna np. z cytryną, imbirem, miodem
- kawa (z umiarem)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz