gotuję... fotografuję... śpiewam... tańczę...

poniedziałek, 18 stycznia 2016

Menu na dzień 5 :)

Przykładowe Menu
DZIEŃ 5


ŚNIADANIE
GRZANKI Z GRUSZKĄ
  • bułka podpieczona w tosterze
  • plasterki gruszki
  • rukola
  • dresing z miodu, limonki, oliwy, pieprzu i odrobiny soli
gruszkę i rukolę polewamy dresingiem i podajemy na grzance

OBIAD
PIERŚ NA PARZE Z WARZYWAMI
  • ziemniaki
  • pierś z kurczaka nadziana warzywami, przyprawiona i uparowana
  • sałata z jogurtem
DESER
WARSTWOWA MUFFINKA GALARETKOWA
  • warstwa galaretki z borówkami
  • warstwa galaretki ze zmiksowanym bananem
  • podstawa” babeczki to zmiksowane orzechy i suszone śliwki
  • kiwi
KOLACJA
PIZZA Z WARZYWAMI
  • ciasto, jakie lubicie, nie używamy kiełbas, szynek ani sera za to dużo warzyw, przypraw i sosu pomidorowego (np. pomidory z puszki miksujemy z czosnkiem i przyprawami)
PRZEKĄSKI I NAPOJE
  • owoce świeże i suszone
  • soki wyciskane owocowe lub warzywne

  • orzechy, ziarna
  • herbata zielona
  • woda mineralna np. z cytryną, imbirem, miodem
  • kawa (z umiarem)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz